Archive for August, 2010

Ni adalah sambungan episod 1 Part 1: 60 Perkara Kebanyakan Perampuan Tak Tahu (Part 1).Ikutilah sambungnnya kat sini….

  1. A usual act that proves that the guy likes you is when he teases you.Perkara kebiasaan yang lelaki akan lakukan bila menyukai seseorang perempuan ialah bila dia suka mengusik/gurau senda ngan korang.
  2. Guys love you more than you love them if they are serious in your relationships.Lelaki lebih menyayangi perempuan daripada perampuan tu menyayangi lelaki kalau lelaki tu serius dalam perhubungan tu.(hmm….cam pernah jadi kat aku je)
  3. Guys will brag just about anything.Lelaki suka berlagak mengenai banyak perkara.(nak kena laser ngan I ke??heheh)
  4. Guys use words like hot or cute to describe girls. We rarely use beautiful.If a guy uses that, he likes you a whole hell of a lot.Lelaki guna perkataan seperti hot/cute untuk menggambarkan seseorang perempuan.Dorang jarang guna perkataan cantik.Kalau dia guna maknanya memang dia suka “gila” kat perempuan tu.(huh?)
  5. No matter how much guys talk about asses and boobs, personality is key.Tak kira betapa lelaki suka tengok punggung/bontot dan breast korang tetapi personality tetap menjadi pilihan.
  6. Guys learn from experience not from the romance books that girls read and take as their basis of experience.Lelaki belajar melalui pengalaman tapi perempuan belajar melalui novel cinta yang dorang baca dan buat itu sebagai sumber pengalaman.(bukan aku ok.aku tak suka novel cinta sangat)
  7. Guys worry about the thin line between being compassionate and being whipped.Lelaki risau untuk berasa belas kasihan dan untuk jadi pengecut.
  8. Guys think WAY too much. One small thing a girl does, even if she doesn’t notice it can make the guy think about it for hours, trying to figure out what it meant.Lelaki terlalu banyak berfikir.Satu perkara yang perempuan buat,walaupun perempuan tu tak perasan boleh buat lelaki terfkirkan perkara tu berjam-jam untuk cuba mencari maksudnya.
  9. Guys seek for advice from girls not other guys. Because most guys think alike, so if one guy’s confused, then we’re all confused.Lelaki dapatkan nasihat dari perempuan dan bukan dari lelaki sebab kebanyakan lelaki berfikir dengan cara yang sama.So,bila sorang konpius abih semua konfius jugak.
  10. Any guy could write out a rulebook or advice book for flirting, but no guy can write out a book about relationships.Mana-mana lelaki boleh menulis mengenai cara-cara unutk mengurat atau rules untuk mengurat tapi tak ada lelaki yang boleh tulis mengenai perhubungan.
  11. Try to be as straightforward as possible.Sentiasa cuba untuk menjadi tidak terlalu putar belit (eh?betol ke???)
  12. If the guy does something stupid in front of the girl, he will think about it for the next couple days or until the next time he spends time with the girl.Kalau lelaki buat sesuatu yang bodoh depan perempuan,dia akan sentiasa terfikirkan mengenai benda tu sampai dia berjumpa sekali lagi dengan perempuan tu.(bukan perempuan pun sama ke)
  13. If a guy looks unusually calm and laid back, he’s probably faking it and is spazzing inside.Kalau lelaki nampak tenang dan bersahaja semacam,mereka sebenarnya sedang menipu dan tak tenteram dalam hati.
  14. When a guy says he is going crazy about the girl, he really is. Guys rarely say that.Apabila seseorang lelaki cakap dia tergila-gilakan seseorang perempuan,memang maksudnya die tergila-gilakan perempuan tu.Dorang jarang cakap camtu.
  15. When a guy asks you to leave him alone, he’s just actually saying, “Please come and listen to me.Bila lelaki mintak untuk tinggalkan dia sendirian,itu maksudnya dia nak kita mendekati dia dan dengar keluhan dia.(hmm…pastu tiba-tiba nangis kan??haha)
  16. Guys don’t really have final decisions.Lelaki tak berapa ada keputusan muktamad.
  17. If a guy starts to talk seriously, listen to him. It doesn’t happen that often, so when it does, you know something’s up.Kalau lelaki sedang bercakap sesuatu secara serius,dengar apa dia cakap.Benda ni jarang terjadi,jadi dengar betol-betol,mungkin ada ape-ape.
  18. If your best guy friend seems to avoid you or is never around when you’re with your boyfriend, he’s probably jealous and likes you.Kalau kawan baik (lelaki) korang tak berapa nak lepak ngan korang atau nak ngelak ja bila korang dengan BF korang,mungkin itu tanda dia cemburu kat korang.Maknenya dia sukala tuuuu…
  19. When a guy tells you that you are beautiful, don’t say you aren’t. It makes them want to stop telling you because they don’t want you to disagree with them.Kalau lelaki dok puji korang cantik,janganla kata “takdela…mane ade…” or yang sewaktu dengannya sebab lelaki akan berhenti puji dah pastu sebab dorang ni tak suka kita bangkang atau tak setuju ngan dia.(ala dah orang puji senyum tersipu-sipu dahla 🙂 )
  20. When a guy looks at you for longer than a second, he’s definitely thinking something.Bila lelaki tengok korang lebih lama dari sesaat,dia sememangnya sedang fikirkan sesuatu.

Setakat tu dulula ye.Dah mula BZ ni.Gua chow dulu…bubye…Kalau translation aku cam ala-ala tak faham ja,buat-buatla faham.Aku memang fail translate ni.I sound silly when I speak in Malay you see.hehehe.Aku bukan camtu tau.

Advertisements